e-city
English version Αρχική Σελίδα Ειδήσεις Εκδηλώσεις Bar Club Restaurants Ταβέρνες Ουζερί Εστιατόρια Ξενοδοχεία Πρακτορεία Ταξιδίων Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Ταξίδια Hotels Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Σχολές Φροντιστήρια Επαγγελματίες Τεχνικοί Μεσίτες Δικηγόροι Γιατροί Έπιπλα Ηλεκτρικά Ηλεκτρονικά Ρούχα Βιβλία CD Δώρα Αυτοκίνητα Σπόρ Γυμναστήρια Χόμπυ Κέντρα Αδυνατίσματος
Αρχική Σελίδα > Αξιοθέατα > Αιτωλοακαρνανία > Το ΜεσολόγγιΤο Μεσολόγγι 


Το Μεσολόγγι

Είναι μια όμορφη και ήρεμη πόλη, με ιδιαίτερο χρώμα και χαρακτηριστική γραφικότητα, που είναι χτισμένη πλάι στη χιλιοτραγουδισμένη λιμνοθάλασσα, ανάμεσα στις εκβολές δύο ποταμών του Ευήνου και του Αχελώου και με τις γύρω αξιόλογες Κοινότητες αποτελεί μια σημαντική ευρύτερη Οικιστική Ενότητα.
Η περιήγηση στην πόλη αποτελεί για τον επισκέπτη ένα ταξίδι στο παρελθόν, ένα περίπατο στο χθες και ταυτόχρονα τον κάνει να αισθάνεται το βάρος και το μέγεθος της ιστορικής κληρονομιάς της ένδοξης πολιτείας.
Η ιστορική Πύλη, ο Κήπος των Ηρώων, όπου βρίσκεται ο Τύμβος με τα οστά των αγωνιστών των Πολιορκιών και της Εξόδου, ο Τάφος του Μάρκου Μπότσαρη, το Μνημείο των Φιλελλήνων, το Μνημείο του Λόρδου Βύρωνος, η Πινακοθήκη που στεγάζεται στο Παλαιό Δημαρχείο και φιλοξενεί πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, το Μουσείο Τρικούπη με ενθυμήματα του Χαρ. Τρικούπη, έγγραφα και πορτραίτα της πολιτικής οικογένειας των Τρικούπηδων, το Μουσείο Παλαμά, που στεγάζεται στο πατρογονικό σπίτι όπου έζησε και μεγάλωσε ο Μεσολογγίτης ποιητής γεμάτο από αναμνήσεις της προσωπικότητας του, το σπίτι του Ζηνόβιου Βάλβη, που στεγάζεται η Βάλβειος βιβλιοθήκη, μια σειρά νεοκλασικά σπίτια, καθώς επίσης ιστορικές Εκκλησίες, παλιά αρχοντικά και σπίτια που χρονολογούνται από τα μέσα του 19ου αιώνα, αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο του πολιτισμού της περιοχής.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Μεσολόγγι το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαίων, που τιμάται η Μεγάλη Θυσία των Ελεύθερων Πολιορκημένων με τις Εορτές της Εξόδου.
Εντυπωσιακός και πανηγυρικός είναι ο εορταστικός κύκλος της Πεντηκοστής με το πανηγύρι του Αϊ – Συμιού με τους αρματωμένους πεζούς και καβαλάρηδες και τη γιορτή στο όμορφο και ιστορικό νησί της Κλείσοβας. Το ιστορικό μεγαλείο όμως της πόλης συμβαδίζει με την μοναδικότητα της φύσης και τον απέραντο ορίζοντά της.
Μια βόλτα στο Λιμάνι της πόλης και στο μαγευτικό δρόμο της Τουρλίδας, με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική αισθητική εμπειρία.
Η Λιμνοθάλασσα της, αποτελεί έναν από τους καλύτερους Υγροβιότοπους καθώς επίσης και σημαντικό ιχθυοπαραγωγικό κέντρο της χώρας και παραγωγής αλατιού με τις δυο Αλυκές της.
Στο Λιμάνι στη παραλία της Τουρλίδας, στο προάστια και στα χωριά του Μεσολογγίου μπορεί ο επισκέπτης να ξεκουραστεί να φαει κοντά στη θάλασσα, ενώ στην πόλη εκτός από τις ταβέρνες, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα, μπορεί να απολαύσει τα τυπικά της λιμνοθάλασσας « ψαρομάγαζα » με τα χέλια, τις τσιπούρες και το περίφημο αυγοτάραχο.

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδαΤο Μεσολόγγι
  Γενικά | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία | Αλλες πόλεις | Οροι χρήσης | Καταχωρήστε εκδηλώσεις

© 2002 - 2004     Hellas Informatics. All rights reserved.