e-city
English version Αρχική Σελίδα Ειδήσεις Εκδηλώσεις Bar Club Restaurants Ταβέρνες Ουζερί Εστιατόρια Ξενοδοχεία Πρακτορεία Ταξιδίων Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Ταξίδια Hotels Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Σχολές Φροντιστήρια Επαγγελματίες Τεχνικοί Μεσίτες Δικηγόροι Γιατροί Έπιπλα Ηλεκτρικά Ηλεκτρονικά Ρούχα Βιβλία CD Δώρα Αυτοκίνητα Σπόρ Γυμναστήρια Χόμπυ Κέντρα Αδυνατίσματος
Αρχική Σελίδα > Αξιοθέατα > Καστοριά > Η ΚαστοριάΗ Καστοριά 


Η Καστοριά

Μεγαλοπρεπής Βυζαντινούπολη με τέλεια Πολιτισμική - Πολιτιστική άνθηση, πρέσβης του Ελληνισμού στην Ευρώπη. Είναι η πόλη του θαύματος και της πολυποίκιλης υψηλής δημιουργίας, μια πόλη που σε γοητεύει.
Περιπλανηθείτε στους δρόμους και στα πλακόστρωτα σοκάκια της και αφήστε να σας αγγίξει κάτι από τη μαγεία και την ομορφιά αυτού του τόπου.
Σε μια φύση γοητευτική, πάνω σε μια ειδυλλιακή λίμνη, τη γνωστή και ως λίμνη της "ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ" είναι χτισμένη μια από τις ωραιότερες Ελληνικές πόλεις, η Καστοριά, μια πόλη - μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Αρχοντικών. Έτσι ενώ ο επισκέπτης κινείται ανάμεσα σε κτίρια νεώτερων χρόνων βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπος με μια εκκλησία του 11ου αιώνα και ακόμη μπορεί να σταθεί γοητευμένος μπροστά σε κάποιο αρχοντικό του 17ου και 18ου αιώνα.
"Η ΣΙΩΠΗΛΗ Πόλη κοντά στη λίμνη" διακρίνεται για τρία στοιχεία ταυτότητας και ο συνδυασμός αυτών την έκαναν σπουδαίο πνευματικό, καλλιτεχνικό και οικονομικό κέντρο. Τα στοιχεία αυτά είναι: Βυζαντινά Μνημεία, Βιοτεχνία Γουναρικών, Λίμνη.
Σήμερα ο επισκέπτης εκτός από τα αξιοθέατα που υπάρχουν στην πόλη της Καστοριάς: Βυζαντινές Εκκλησίες, Αρχοντικά, Βυζαντινό Μουσείο, λαογραφικό Μουσείο, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Ενδυματολογικό Μουσείο, Περιοχή Προφήτη Ηλία, Γύρος της Λίμνης με το καραβάκι ή οδικώς, μπορεί να επισκεφθεί το Απολιθωμένο Δάσος Νόστιμου σε απόσταση 24 χλμ. Από την πόλη, τον προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό στο Δισπηλιό, που χρονολογείται στη Νεολιθική περίοδο (6.000-3.000 π.χ.), το Άργος Ορεστικό με την αρχαία Διοκλητιανούπολη όπου έχουν αποκαλυφθεί μερικές οικίες και τμήμα των τειχών της πόλης, το χωριό Νεστόριο κοντά στις πηγές του Αλιάκμονα όπου κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του RIVER PARTY.
Η Καστοριά μπορεί ν' αποτελέσει πόλο έλξης πολλών τουριστών λόγου της πλούσιας ιστορίας και ομορφιάς της. Από το Δεκέμβριο ως το Μάρτιο λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο Βιτσίου σε απόσταση 25 χλμ. Από την πόλη.
Η πόλη διαθέτει μια αξιόλογη τουριστική υποδομή που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και του πιο ανικανοποίητου επισκέπτη.
Στην πόλη λειτουργούν πολλές καφετέριες, πιτσαρίες, ταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί.
Η Καστοριά φημίζεται και για την έντονη νυχτερινή ζωή της κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Διαθέτει πολλά νυχτερινά κέντρα κλαμπ και μπαράκια γι' αυτούς που λατρεύουν το χορό και την έντονη μουσική.
Μέσα και έξω από την πόλη υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενώνες που προσφέρουν ευχάριστη διαμονή και φιλοξενία.

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδαΗ Καστοριά
  Γενικά | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία | Αλλες πόλεις | Οροι χρήσης | Καταχωρήστε εκδηλώσεις

© 2002 - 2004     Hellas Informatics. All rights reserved.