e-city
English version Αρχική Σελίδα Ειδήσεις Εκδηλώσεις Nightlife Ξενοδοχεία & Ταξίδια Κινιματογράφοι Θέατρα Cinema Σχολές & Φροντιστήρια Αγορά Σπόρ & Χόμπυ

  Αναζήτηση
 
Aλλες πόλεις
Η περιοχή
Λήμνος

Τοπικά ΠροϊόνταΔιαδρομές

ΕκδηλώσειςΧρήσ.Τηλέφωνα
Υπηρεσίες
Νοσοκομεία
Φαρμακεία
Κάντε τις καταχωρήσεις
σας on-line
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΙ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
PC.COM
Στενός Νικόλαος
Μούδρος Λήμνος 81401
τηλ-fax : 22540 71620
Αρχική Σελίδα > ΕπικαιρότηταΖΩΓΡΑΦΟΣ 9 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ... ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Σε κάθε γωνιά της Πάρος φιλοξενείται κι από μία εικαστική έκθεση, αυτό το χρονικό διάστημα. Οι φιλότεχνοι έχουν να διαλέξουν από μία σειρά εκθέσεων. Το e-city προσπάθησε να τις συγκεντρώσει όλες και να σας τις παρουσιάσει με ένα… κλικ
  
Ο 9χρονος Ζωγραφος Θ Σαμπανοπουλος στη ΔΕΘ
Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η έκθεση ζωγραφικής "Αρχεται Αγών" του 9χρονου Θωμά Σαμπανόπουλου στο περίπτερο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη ΔΕΘ (πύλη ΧΑΝΘ).
Η έκθεση περιλαμβάνει 42 έργα αφιερωμένα στα Ολυμπιακά Αθλήματα.
Η έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 9.00 - 15.00 και 18.00 - 21.00.

Εκθεση Εγινε Το Παζαρι της Ξανθης
Εκθεση με τίτλο "Το Παζάρι της Ξάνθης" φιλοξενείται στο παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο (Γενί Τζαμί, οδός Αρχαιολογικού Μουσείου 30), από  μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, υπό τη διοργάνωση του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (ΙΘΤΠ), της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του δήμου Πάρος και της δημοτικής επιχείρησης Ανάπτυξης Ξάνθης.

Η έκθεση περιλαμβάνει ένα σκηνικό με αντικείμενα εποχής, πάγκους και προϊόντα, ήχους, διάφορες ντοπιολαλιές που ακούγονται στα παζάρια, φωτογραφικό υλικό και βίντεο που παρουσιάζει τη λειτουργία του παζαριού της Ξάνθης, καθώς και παράθεση στοιχείων που αποδεικνύουν την πολύπλοκη και πολυσήμαντη διάσταση της συγκεκριμένης αγοράς.

Επίσης θα παρουσιαστούν παραδοσιακές φορεσιές (θρακιώτικες, μακεδονίτικες, μικρασιατικές, σαρακατσάνικες, πομάκικες κ.α.) από ανθρώπους που ζούσαν και συνεχίζουν να ζουν στην Ξάνθη.

Η έκθεση πλαισιώνεται ακόμη από έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Η Ξάνθη των αρχών του αιώνα". Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διατίθενται προς πώληση στους επισκέπτες παραδοσιακά προϊόντα της Θράκης.

Ενας Κινεζος στην Πετρου Συνδικα
Εκθεση ζωγραφικής του Liu Wei Xing θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, στον εκθεσιακό χώρο του Ε' Διαμερίσματος (Πέτρου Συνδίκα 24).
Ο ζωγράφος Liu Wei Xing γεννήθηκε στο Πεκίνο, όπου και σπούδασε στη σχολή Καλών τεχνών και τριών Διαστάσεων. Ηρθε στην Ελλάδα με υποτροφία του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, όπου και παρέμεινε τα τελευταία δέκα χρόνια.
Ενα μέρος των έργων του είναι λάδι σε μουσαμά και το άλλο αφορά την πλαστική γλυπτική ζωγραφική, μία μικτή τεχνική που προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο καλλιτέχνης έχει εκθέσει σε διάφορους χώρους στην Ελλάδα και στην Κίνα.

Ο Σ. Νικριτιν στη Μονη Λαζαριστων
Αναδρομική έκθεση με έργα του Σολομώντα Νικρίτιν θα παρουσιάσει από τις 30 Ιανουαρίου στη Μονή Λαζαριστών το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με την Κρατική Πινακοθήκη «Τρετιακόφ» της Μόσχας.
Ο Σολομών Νικρίτιν θεωρείται από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της ρωσικής πρωτοπορίας. Σπούδασε στα εργαστήρια του Λεονίντ Παστερνάκ, του Αλεξάντερ Γιάκοβλεφ και της Αλεξάνδρας Έξτερ και υπήρξε ιδρυτικό μέλος σημαντικότατων πρωτοποριακών ομάδων της δεύτερης γενιάς της ρωσικής πρωτοπορίας.
Εργα του έχουν διασωθεί και φυλάσσονται σήμερα στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, χάρη στη συλλογή Κωστάκη, όπως επίσης και στην Πινακοθήκη «Τρετιακόφ» της Μόσχας.

Σερραιοι Φωτογραφοι στο Φωτογραφικο Κεντρο
Η έκθεση «Περιπλανήσεις στην πόλη των ανθρώπων – 9 Σερραίοι φωτογράφοι» φιλοξενείται από 26 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου στο νέο χώρο του Φωτογραφικού Κέντρου Πάρος (Μητσαίων 7, στην Αρχαία Αγορά).
Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Αναστασία Δράκου, Χρήστος Καπλάνης, Χριστίνα Κοβανίδου, Ιωάννα Κρουστάλλη, Βίκυ Δεμερτζή, Στέλιος Λάλας, Δημήτρης Πανταζής, Χριστίνα Παπαφράγκου, Ζαφείρης Τσιπίλης.
Η ομάδα «Σίγμα» συνδέει νέους φωτογράφους – δημιουργούς που δρουν στην πόλη των Σερρών. Αναλαμβάνει Φωτο – δράσεις, έχοντας κάθε φορά μια διαφορετική ενότητα.
Οι φωτογραφίες αυτής της έκθεσης έχουν σαν θεματικό άξονα το αστικό τοπίο και τον άνθρωπο. Εννέα διαφορετικές ματιές στους ανθρώπους μιας μεγαλούπολης, των Σερρών, της -λεγόμενης- περιφέρειας, αλλά και στην ίδια την πόλη. Ματιές στην ανάσα των ανθρώπων που είναι και ανάσα της πόλης.

Εκθεση Φωτογραφιας για την Καλαμαρια στον Α Παγκοσμιο
Εκθεση φωτογραφίας για την Καλαμαριά στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο φιλοξενείται από την Πέμπτη 19 ως την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στο δημαρχιακό μέγαρο Καλαμαριάς.
Οι ογδόντα φωτογραφίες που εκτίθενται και αποτελούν ένα μικρό δείγμα των συλλογών του Φωτογραφικού Μουσείου του Χρήστου Καλεμκερή (διάσταση πλαισίου 50Χ60) είναι ένα μοναδικό ντοκουμέντο της εικόνας που παρουσίαζε η Καλαμαριά πριν από την έλευση και την εγκατάσταση των προσφύγων και τη σταδιακή διαμόρφωσή της σε περιστατικό προσφυγικό συνοικισμό.
Σημειώνεται ότι η Καλαμαριά κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου πολέμου, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα των Συμμάχων της Αντάντ, από τις αρχές του 1916 μέχρι το τέλος του πολέμου. Για την εξυπηρέτηση του στρατοπέδου, Αγγλοι και Γάλλοι κατασκεύασαν μια σιδηροδρομική γραμμή που συνέδεε την Καλαμαριά με τη Πάρο. Μετά τη λήξη του πολέμου και μέχρι το 1923 τη γραμμή αυτή εκμεταλλεύονταν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι.

Εκθεση Φωτογραφιας στον Παρατηρητη
Έκθεση φωτογραφίας του Dick Blau με τίτλο «Λαμπερό Βαλκανικό Πρωινό» φιλοξενει η αίθουσα τέχνης Παρατηρητής στο πλαίσιο της Φωτοσυγκυρίας 2004 από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου.
Το «Λαμπερό Βαλκανικό Πρωινό» είναι μέρος μιας μελέτης-λευκώματος με κείμενα, αφηγήσεις και ακούσματα από Τσιγγάνους μουσικούς που τοποθετούνται στον πολιτιστικό χάρτη της Βόρειας Ελλάδας. Περιλαμβάνει στιγμιότυπα από γιορτές και γάμους, πορτρέτα μουσικών και των οικογενειών τους , στιγμές από την καθημερινή ζωή των Τσιγγάνων στις γειτονιές τους και αναπαραγωγές από οικογενειακά άλμπουμ.
Ο Dick Blau είναι καθηγητής φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο Ουισκόνσι Μιλγουόκι. Έργα του περιλαμβάνονται στις συλλογές του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγο, στο Μουσείο του Μπρούκλιν, στο Μουσείο Τέχνης του Μιλγουόκι και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Μια εκθεση καπελων στη Ζεύξι
Μία πρωτότυπη συλλογή αποκριάτικων καπέλων και χρηστικών αντικειμένων τέχνης εκτίθεται από την Δευτέρα 9 έως τις 22 Φεβρουαρίου στην αίθουσα τέχνης «Ζεύξις» υπό τον τίτλο «Τρελοκαπέλα».
Τα καπέλα αποτελούν εικαστικές δημιουργίες της Ιωάννας Αμπατζή και της Στέλλας Λαμπάδα και συνδυάζουν την τέχνη με την ανακύκλωση, το καθημερινό με το εξαιρετικό καθώς είναι φτιαγμένα από ποικίλα υλικά όπως ύφασμα, γυαλί, σύρμα, χαρτόνι, φύλλα και καρπούς.
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 10.00-13.00 και στο απόγευμα 18.00-20.00 επί της οδού Ζεύξιδος 5.