e-city
English version Αρχική Σελίδα Ειδήσεις Εκδηλώσεις Bar Club Restaurants Ταβέρνες Ουζερί Εστιατόρια Ξενοδοχεία Πρακτορεία Ταξιδίων Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Ταξίδια Hotels Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Σχολές Φροντιστήρια Επαγγελματίες Τεχνικοί Μεσίτες Δικηγόροι Γιατροί Έπιπλα Ηλεκτρικά Ηλεκτρονικά Ρούχα Βιβλία CD Δώρα Αυτοκίνητα Σπόρ Γυμναστήρια Χόμπυ Κέντρα Αδυνατίσματος
Αρχική Σελίδα > Αξιοθέατα > Πρέβεζα - Υπόλοιπος Νομός > ΠάργαΠάργα 


Πάργα

Η Πάργα είναι μια πόλη με ρίζες αρχαίες, βαθύτατα επηρεασμένη από τη δυτική κουλτούρα και τον πολιτισμό. Για πολλά χρόνια φυσικό σύνορο μεταξύ ανατολής και δύσης, χαρίζει μια ξεχωριστή ομορφιά καθώς τα δύο αυτά συνυπάρχουν σ' αυτό το μικρό άκρο της ηπειρωτικής χερσονήσου. Από την πρώτη επαφή μαζί της ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται μιας και είναι καταπράσινη, περιτριγυρισμένη από βουνά και ελαιώνες εκατοντάδων χρόνων, με πανέμορφες παραλίες και λιμανάκια ερημικά, πίσω από βράχια που τις προστατεύουν σαν πολύτιμο θησαυρό.
Η πόλη χτισμένη πίσω από το βράχο του Κάστρου αποκαλύπτεται μπροστά σου μεγαλόπρεπη. Καθώς πλησιάζεις στο λιμάνι, μια μαγευτική μικροπολιτεία ξεπροβάλει ολόλευκη με κατακόκκινα σκέπαστρα, ανέπαφα από το χρόνο που πέρασε.
Ξεχωριστό στολίδι αποτελεί και το νησάκι της Παναγίας, που δεσπόζει στο κέντρο τον κόλπου, μπροστά από τον οικισμό μόλις λίγα μέτρα από την παραλία της Πάργας. Στέκει εκεί προκαλώντας τους επισκέπτες να κολυμπήσουν σ' αυτό και να θαυμάσουν την Πάργα από μια διαφορετική οπτική γωνία.
Άνθρωποι ζωντανοί και ζεστοί, οι Παργινοί καλοδέχονται τους ξένους. Στο δρόμο της Δύσης προς την ανατολή, δέχτηκαν πολλές επιρροές από τους Ενετούς, γνώρισαν την ηγεμονία των Βρετανών, το ζυγό των Τούρκων αλλά διατήρησαν την ελληνική τους φυσιογνωμία, χάρη στο σύνδεσμο τους με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Στο λιμάνι είναι συγκεντρωμένες όλες οι υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, από τα ξενοδοχεία μέχρι τα καΐκια για εκδρομές στα γύρω νησάκια.
Ο χαρακτήρας της πόλης ζωντανός και σύγχρονος με έντονα στοιχεία από το παρελθόν. Τόπος καθημερινής συνάντησης ο κεντρικός δρόμος "περατζάδα" μπρος στο λιμάνι, απ' όπου κάθε βράδυ μπορεί να απολαύσει κανείς το δειλινό, την ώρα που ήλιος χάνεται στο Ιόνιο ανάμεσα από το Κάστρο και το νησί της Παναγίας. Η διασκέδαση στην Πάργα αρχίζει, από νωρίς το πρωί και δε σταματάει ποτέ. Με περιηγήσεις και ειδυλλιακούς περιπάτους, με μικρές εξερευνήσεις στα παραδοσιακά καντούνια και με καλό φαγητό.
Ακόμα και όταν το φως της ημέρας παύει να αντανακλάται στα ιόνια νερά η Πάργα σας επιφυλάσσει καινούργιες συγκινήσεις και καθώς η μέρα λιγοστεύει, η πόλη σας αποκαλύπτει γραφικά ταβερνάκια, δίπλα στη θάλασσα ή ανάμεσα στα σοκάκια, ήσυχους χάρους διασκεδάσεις να απολαύσετε το ποτό σας, αλλά και ξέφρενους ρυθμούς σε άλλα σημεία της πόλης για τους λάτρες της έντονης διασκέδασης.

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδαΠάργα
  Γενικά | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία | Αλλες πόλεις | Οροι χρήσης | Καταχωρήστε εκδηλώσεις

© 2002 - 2004     Hellas Informatics. All rights reserved.