e-city.gr - Εκδηλώσεις

e-city
English version Home Nightlife Ξενοδοχεία & Ταξίδια Cinema & Theaters Σχολές, Φροντιστήρια, Ελ. Επαγγελματίες, Τεχνικοί Αγορά Σπόρ & Χόμπυ

  Αναζήτηση
 
Aλλες πόλεις

Η περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μνημεία

Τοπικά ΠροϊόνταΔιαδρομές

Εκδηλώσεις
Διεθνής Έκθεση

Χρήσ.Τηλέφωνα
Υπηρεσίες
Προξενεία
Συγκοινωνίες
Νοσοκομεία
Κάντε τις καταχωρήσεις
σας on-line
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΙ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
Hellas ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Τσιμισκή 87
τηλ-fax : 2310 238862
Αρχική Σελίδα > ΕπικαιρότηταΤΙ ΘΑ(ΝΑ) ΠΟΥΝ ΚΑΙ
ΤΙ ΘΑ(ΝΑ)ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΘ

Προετοιμάζονται τα κόμματα για την 68η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, την οποία θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου. Ειδικά στην κυβέρνηση, όμως, υπάρχει αμηχανία για το τι να πει και τι να κάνει ο πρωθυπουργός, αφού οι Θεσσαλονικείς, εδώ και μια δεκαετία, ακούν μόνον ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
Στις ομιλίες του ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Σκοπεύει να παρουσιάσει τη "Χάρτα της Σύγκλισης" και τις βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής. Για έργα στη Θεσσαλονίκη ούτε κουβέντα, αφού αυτά που εκτελούνται, είναι έργα… δεκαετίας και θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πριν πολλά χρόνια.
Πάντως, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί την εξωτερική περιφερειακή, τη δυτική είσοδο, τους ανισόπεδους κόμβους της περιφερειακής, το αεροδρόμιο "Μακεδονία" κ.ά. –όλα έργα που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πριν τρία χρόνια.
Οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν μεγάλη υποδοχή στον κ. Σημίτη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", για να διασκεδάσουν τις εντυπώεις.
Για τη Δευτέρα 11 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί ειδική σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Δημήτρη Θάνου, μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος, με θέμα την προετοιμασία των εκδηλώσεων υποδοχής του πρωθυπουργού.
Ρόλο πυροσβέστη ανέλαβε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Χάρης Καστανίδης. Θα έχει επαφές με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, για να σταματήσει την ορμή τους και να προετοιμάσει τη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έχει ως εξής:
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/9
-Αφιξη το απόγευμα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και επίσημη υποδοχή.
-Ομιλία στην τελετή εγκαινίων της 68ης ΔΕΘ.
-Δεξίωση μετά την τελετή.
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 6/9
-Επίσκεψη το πρωί σε ολοκληρωμένα ή υπό εκτέλεση έργα.
-Εγκαίνια της Εκθεσης "Κύπρος 1700-2000".
-Γεύμα το μεσημέρι με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.
-Συνάντηση το απόγευμα με εκπροσώπους τοπικών φορέων.
-Ομιλία στο δείπνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 7/9
-Ξενάγηση το πρωί στους χώρους της ΔΕΘ και στο Περίπτερο της EXPO.
-Συνέντευξη Τύπου.
-Αναχώρηση για την Αθήνα αργά το απόγευμα.
 
 
Και η άλλη πλευρά
 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου. Θα εκμεταλλευτεί προεκλογικά την κατάσταση και από το βήμα της ΔΕΘ θα εξαγγείλει το κυβερνητικό πόγραμμα του κόμματος του.
Η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. συνεδρίασε την Τρίτη, 5 Αυγούστου. Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης κρατήθηκαν μυστικά. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες συζητήθηκε να μην παραστούν στην υποδοχή του πρωθυπουργού ο δήμαρχος και ο νομάρχης, αλλά κάτι τέτοιο συνάντησε αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα των παρευρισκόμενων στη σύσκεψη, αφού και οι δύο αντιπροσωπεύουν όλο το δήμο κι όλο το νομό κι όχι την μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου, που είναι δυσαρεστημένη από την κυβερνητική απραξία σε θέματα Βόρειας Ελλάδας.
Οι πληροφορίες για τη στάση των βουλευτών της Ν.Δ. αναφέρουν ότι δεν θα παραστούν στην τελετή εγκαινίων της 68ης ΔΕΘ, όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
 
Το πρόγραμμα του Κ. Καραμανλή
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/9
-Αφιξη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία".
-Δεξίωση για κομματικά στελέχη.
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/9
-Επίσκεψη το πρωί στη ΔΕΘ.
-Ομιλία στο δείπνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/9
-Συνέντευξη Τύπου.
-Αναχώρηση για την Αθήνα.
 
Οι τρίτοι
 
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη στο διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στις επισκέψεις του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
 
Και όλοι οι άλλοι
Συλλαλητήρια κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ετοιμάζουν στη Θεσσαλονίκη κινήματα κατά της παγκοσμιοποίησης και συνδικαλιστικοί φορείς. Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και το ΠΑΜΕ προγραμματίζουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις το βράδυ του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου, την ώρα που ο κ. Σημίτης θα μιλάει στο δείπνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".
Φίλαθλοι των ποδοσφαιρικών ομάδων της Θεσσαλονίκης θα επιδιώξουν να οργανώσουν τα δικά τους συλλαλητήρια, ειδικά μετά τη σκανδαλώδη –υπέρ της ΑΕΚ- ρύθμιση χρεών από το δημόσιο, που χώρισε τις ποδοσφαιρικές ομάδες σε παιδιά και αποπαίδια.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έχει καλέσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την Παρασκευή 8 Αυγούστου και είναι πιθανό να αναφερθεί στην επίσκεψη του πρωθυπουργού για τη ΔΕΘ.